top of page

HERKEN JE DIT?

Je bent een bewuste en betrokken ouder. Jij wilt je dochter helpen, je hebt al veel geprobeerd, maar je weet niet meer hoe je het aan moet pakken. Je ziet dat je dochter zich terugtrekt en het lukt je maar niet om écht in contact te komen met haar. Het houdt je bezig. Uiteindelijk word je er zelf zo geïrriteerd, boos of verdrietig van. En je blijft maar in hetzelfde cirkeltje ronddraaien.

praktijk in kracht 2022 web (20).jpg
  • Je komt er maar niet achter wat er bij je kind speelt.

  • Je kind trekt zich veel terug naar haar kamer

  • Je kind klaagt veel over buikpijn of hoofdpijn.

  • Het lukt je kind niet om vriendschappen aan te gaan of om deze te behouden

  • Je kind is onzeker en gaat zaken uit de weg.

  • Het lukt je kind niet om over de eigen gevoelens te praten.

  • Je kind is bijna nooit tevreden met de behaalde prestaties op school of sport.

  • Je kind piekert veel, maakt zich zorgen om van alles en nog wat.

  • Je kind wordt gepest of pest anderen kinderen.

HOE BEGINNEN WE?

Het is belangrijk dat jullie dochter maar ook jullie je bij mij op je gemak voelen en dat er een basis van veiligheid en vertrouwen is. De eerste aanzet om aan een buitenstaander jouw verhaal te vertellen vergt veel moed. Dit realiseer ik me goed. Daarom start ik altijd als eerst met een kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos

 

Tijdens dit gesprek vertel ik over mijn werkwijze en kunnen jullie ondertussen mijn praktijk bekijken. Het is tevens een kennismaking waarbij we, niet onbelangrijk, kijken of er tussen jullie, jullie dochter en mij een klik is en vertrouwen. Het is belangrijk dat jullie je allemaal bij mij op je gemak voelen Pas als dit er is, gaan we verder. 

ALS OUDER BEN JE DE ONMISBARE SCHAKEL

Jij bent als ouder een belangrijke en onmisbare schakel in het geheel. Zelfs als de hulpvraag zich buitenhuis afspeelt. Om die reden vind ik het belangrijk om het intakegesprek plaats te laten vinden met de ouder(s), en met je dochter. Samen bepreken we, waar jullie tegenaan lopen, wat jullie hebben meegemaakt, maar vooral naar wat jullie verlangen voor de toekomst is. 

praktijk in kracht 2022 web (12).jpg
praktijk in kracht 2022 web (18).jpg

Op basis van de informatie uit het intakegesprek krijg je een eerlijk en concreet trajectvoorstel, gebaseerd op realistische verwachtingen en haalbare doelen. Ik werk flexibel en op maat, er is dus geen ‘standaard’-begeleiding. Een traject duurt ongeveer 10 - 20 sessies.

Tijdens het traject wordt er regelmatig met elkaar overlegd over de ontwikkeling van je dochter. Jij als ouder hebt een actieve rol. Het is van groot belang dat je je dochter stimuleert en steunt tijdens het traject. 

 

Het traject wordt afgerond met een evaluatiegesprek waarin we terugblikken op de begeleiding en de behaalde doelen. Jullie zijn nu klaar om zelfstandig verder te gaan!

REVIEW

MOEDER VAN 15 JARIGE DOCHTER

Jouw rust en relaxte werkwijze vond ik heel prettig. Onze dochter is elke week met plezier naar je toe gegaan. Onze dochter is rustiger van binnen, en maakt duidelijk waar haar behoefte en grenzen liggen. De angst is milder / zachter. Het resultaat van het traject is boven verwachting afgesloten. De zachte werkwijze en het luisterend oor vond ik erg prettig.

praktijk in kracht 2022 web (16).jpg
bottom of page